top of page

CINEPOST

Cinepost-enheten är Dolby Atmos-kompatibel och specifikt byggd för ljuddesign, mixing och
mastering av film och TV. Rummets klang är noggrannt planerad så att alla detaljer i ljudet återges felfritt vare sig i en stor sal, hemmabiograf eller från TV. Rummets naturliga klang och skarpa bild ger perfekta omständigheter för oklanderligt ljudarbete och har gjort det i otaliga inhemska och internationella produktioner.

F-STUDIO

F-Studion är Finnvox största mixningsstudio, med ett stort inspelningsutrymme. Förutom mixning, passar enhetens toppklassiga Dolby Atmos 7.1.4 lyssning perfekt till att ordna visningar eller små premiärer för filmer och TV-serier.

F-Studions inspelningsutrymme, med sitt eget kontrollrum, används aktivt för allt från foley-inspelningar till podcasts, voice-overs och musikinspelning.

F-Studion uppfyller standarderna för Dolby Atmos for Music.

A-STUDIO

A-Studion är en Dolby Atmos 7.1.4 mixningsstudio med sitt eget inspelningsrum. A-Studion är förutom mixning och mastering också ett utmärkt utrymme för filmvisningar.

Inspelningsrummet är akustiskt neutralt och passar perfekt för alla inspelningsbehov, vare sig du vill banda i sync med bild eller spela in perfekta sång- eller gitarrspår till ditt album.

A-Studion uppfyller standarderna för Dolby Atmos for Music.

E-STUDIO

I den trivsamma E-studion sköts ljudarbete för film och TV effektivt och smidigt. E-studion är utrustad med noggrannt kalibrerad 5.1-monitorering och en hög kvalitets perforerad filmduk.

 

Voice-over, dubbning och foleyinspelningar sköts enkelt via ett ljudisolerat inspelningsutrymme i samma korridor.

CINEPOST-C

Alldeles brevid vår cafeteria ligger Cinepost-C, en 5.1-kompatibel enhet specifikt designad för film- och TV-produktioners behov. Utöver det används denna enhet också mycket för dialog- och effekt- editering i många av våra produktioner. Naturljuset som skiner in genom takfönstret gör enheten även mer trivsam.

FÄLTUTRUSTNING

Vår mångsidiga och tillförlitliga fältutrustning färdas året runt med våra filmljudsproffs på alla olika slags inspelningar.

C-STUDIO

C-studion är en annan av Finnvox mest legendariska studioutrymmen och ett flertal av de mest framgångsrika finska metal-albumen har mixats här.

 

I samband med C-studion finns ett mindre inspelningsutrymme med direkt vy till kontrollrummet. Inspelningsutrymmet är idealt för exempelvis sånginspelning eller re-amping.

 

C-studion används särskilt mycket av Mikko Karmila.

D-STUDIO

D-studion är Mika Jussilas enhet för mastering, vars specifika karaktärsdrag är en atmosfär fylld med doften av hårdrock och färskt kaffe. Mika Jussila arbetar under Farao Tutankhamons skyddande öga.

G-STUDIO

G-studion är Pauli Saastamoinens masteringstudio.

H-STUDIO

I H-studion arbetar Finnvox studiochef och musikproducent Aki Sihvonen.

I-STUDIO

I-Studion är en förstaklassig studio för mastering och annat ljudarbete. I-studion uppfyller Dolby Atmos for Music-standarderna. Från studions fönster kan man observera den rika naturen i närliggande skogen och även se en spårvagn åka förbi.

ROOM3

Room3 är en produktions och låtskrivningsstudio vars namn lekfullt härstammar från vårt gamla förrådsrum nummer tre, som studion byggdes i. Room3 har färdigt ljudkort, pre-amps och mikrofoner som var och en enkelt kan plugga in sin egen dator i.

 

Rummet är i aktiv användning av vår producent Leevi Kohonen.

B-STUDIO

B-studion är Finnvox hjärta. Den passar för all sorts inspelning och är utmärkt för musik som kräver ett luftigt sound. I B-studion spelas det året runt in allt från filmmusik och orkestermusik till band och körmusik.

 

Tusen kubikmeters inspelningsutrymmet medför akustik som kan finslipas för var och ens specifika behov och fem mindre ljudisolerade rum möjliggör simultan inspelning av flera instrument separat.

STUDIOUTRYMMEN

”Utrymmet måste ha en klang. Denna klang spelas sedan in med hjälp av bästa möjliga teknik. Utrustningen och teknologin utvecklas hela tiden och den förnyas an efter, men utrymmet och dess klang hålls. Det är studions själ.” 

 

- Erkki Ertesuo, 1965

På Finnvox hittar du 12 studion och ett antal olika inspelningsutrymmen för alla behov. I våra utrymmen görs allt från musikinspelning, muskiproduktion, mixing och mastering till filmljud, podcasts och radioprogram.

bottom of page