arrow&v

CINEPOST

Cinepost-enheten är Dolby Atmos-kompatibel och specifikt byggd för ljuddesign, mixing och
mastering av film och TV. Rummets klang är noggrannt planerad så att alla detaljer i ljudet återges felfritt vare sig i en stor sal, hemmabiograf eller från TV. Rummets naturliga klang och skarpa bild ger perfekta omständigheter för oklanderligt ljudarbete och har gjort det i otaliga inhemska och internationella produktioner.

F-STUDIO

F-studion är Finnvox näststörsta studio. Det stora inspelningsutrymmet möjliggör inspelning av alla sorter. F-studion används mycket för exempelvis musik- och podcastinspelningar, och även foleyinspelning och mixning. Speciellt passande är F-studion för mixning av filmmusik tack vare sin stora filmduk och Dolby Atmos 7.1.2-monitorering.

A-STUDIO

A-studion är utrustad med noggrann 5.1-monitorering och en 92” filmduk och är därför perfekt för ljuddesign och mixning av film, TV och musik. Ett litet inspelningsrum gör A-studion också utmärkt för inspelning av voice-over, dubbning och sång. Till den trivsamma A-studion kan man med fördel bjuda in flera par öron för att ge synpunkter, allt för ett finslipat resultat. Inspelningsrummet har även direkt bildmonitorering som ger direkt vy till kontrollrummet.

E-STUDIO

I den trivsamma E-studion sköts ljudarbete för film och TV effektivt och smidigt. E-studion är utrustad med noggrannt kalibrerad 5.1-monitorering och en hög kvalitets perforerad filmduk.

 

Voice-over, dubbning och foleyinspelningar sköts enkelt via ett ljudisolerat inspelningsutrymme i samma korridor.

CINEPOST-C

Alldeles brevid vår cafeteria ligger Cinepost-C, en 5.1-kompatibel enhet specifikt designad för film- och TV-produktioners behov. Utöver det används denna enhet också mycket för dialog- och effekt- editering i många av våra produktioner. Naturljuset som skiner in genom takfönstret gör enheten även mer trivsam.

FÄLTUTRUSTNING

Vår mångsidiga och tillförlitliga fältutrustning färdas året runt med våra filmljudsproffs på alla olika slags inspelningar.

C-STUDIO

C-studions Solid State Logic 4040 G/E fyllde 32 år 11.4.2020. Med denna specifika konsol har hundratals album mixats, vilka sammanlagt har sålts i långt över 10 miljoner exemplar.

 

I samband med C-studion finns ett mindre inspelningsutrymme med direkt vy till kontrollrummet. Inspelningsutrymmet är idealt för exempelvis sånginspelning eller re-amping.

 

C-studion används särskilt mycket av Mikko Karmila.

D-STUDIO

D-studion är Mika Jussilas enhet för mastering, vars specifika karaktärsdrag är en atmosfär fylld med doften av hårdrock och färskt kaffe.

G-STUDIO

G-studion är Pauli Saastamoinens masteringstudio.

H-STUDIO

I H-studion arbetar Finnvox studiochef och musikproducent Aki Sihvonen.

I-STUDIO

I-studion är Daniel Hagströms masteringenhet som utöver sin utmärkta monitorering har en hemtrevlig atmosfär tack vare sin vackra och simpla skandinaviska inredningsstil.

ROOM3

Room3 är en produktions och låtskrivningsstudio vars namn lekfullt härstammar från vårt gamla förrådsrum nummer tre, som studion byggdes i. Room3 har färdigt ljudkort, pre-amps och mikrofoner som var och en enkelt kan plugga in sin egen dator i.

 

Rummet är i aktiv användning av vår producent Leevi Kohonen.

B-STUDIO

B-studion är Finnvox hjärta. Den passar för all sorts inspelning och är utmärkt för musik som kräver ett luftigt sound. I B-studion spelas det året runt in allt från filmmusik och orkestermusik till band och körmusik.

 

Tusen kubikmeters inspelningsutrymmet medför akustik som kan finslipas för var och ens specifika behov och fem mindre ljudisolerade rum möjliggör simultan inspelning av flera instrument separat.

STUDIOUTRYMMEN

”Utrymmet måste ha en klang. Denna klang spelas sedan in med hjälp av bästa möjliga teknik. Utrustningen och teknologin utvecklas hela tiden och den förnyas an efter, men utrymmet och dess klang hålls. Det är studions själ.” 

 

- Erkki Ertesuo, 1965

På Finnvox hittar du 12 studion och ett antal olika inspelningsutrymmen för alla behov. I våra utrymmen görs allt från musikinspelning, muskiproduktion, mixing och mastering till filmljud, podcasts och radioprogram.